De kaart voorkant

Zelf een kaart maken

Soms heb ik net geen leuke kaart in huis of heb ik gewoon even zin om te knutselen. Een kaart maken is vrij makkelijk als je niet al te veeleisend of perfectionistisch bent. Van een vriendinnetje heb ik een keer een boek geleend over mixed media art. Dit vond ik nogal intimiderend. Gelukkig ben ik van mezelf geen perfectionist en ik vind het dus niet erg om imperfecte kaarten te maken. Maar als je wel een perfectionist bent kan ik me voorstellen dat kaarten maken erg lang gaat duren en dat je dan net zo lief een kaart koopt. Ik kan je trouwens geen ongelijk geven want er zijn zulke leuke en mooie kaarten te koop! Maar goed, vandaag had ik zin in knutselen. Deze kaart maak ik voor een vriendinnetje die ik al maanden niet heb gezien. Ik ontving een lieve brief van haar dus ik kon niet wachten om een berichtje terug te doen.

De opmaak

Voor de kaart ga ik voor een collage look. Toen ik boodschappen deed in de supermarkt zagen alle tijdschriften er zo leuk uit dat ik er een mee wilde nemen om plaatjes uit te knippen. Voor de kaart knip ik alles uit het tijdschrift Happinez.

Tijdschrift
Knipsels

De kaart in elkaar zetten

Zoals je ziet vind ik de plaatjes met handen erg leuk. Paars is mijn lievelingskleur en daar waren ook genoeg afbeeldingen in te vinden. Nu komt het meest kunstige van het proces en dat is schuiven van plaatjes over de blanco kaart tot je tevreden bent over het geheel wat je ziet.

De kaart voorkant

De boodschap

Ik was wat te enthousiast met plaatjes plakken en daarom is de achterkant eigenlijk te druk om op te schrijven. Je zou wel een hele donkere stift kunnen gebruiken, maar dat lijkt me in dit geval niet zo mooi. Daarom heb ik mijn typemachine erbij gepakt. Deze typemachine heb ik al een paar jaren heb ik op internet gekocht nadat ik spijt had dat ik een mooie blauwe typemachine op Koninginnedag had laten staan. Voor de tekst op de kaart leek het me leuk om creatief te blijven en een boodschap in gedichtvorm te schrijven. Dichten is voor mij erg lastig dus ik heb hier een hele middag aangezeten. Dat is natuurlijk erg lang, maar des te trotser ben ik daarom op het resultaat.

Typemachine

Het resultaat

De voorkant van de kaart vind ik erg leuk. Op de achterkant heb ik de zinnen vastgeplakt. De postzegel is van de serie voor elk moment . Nu hoef ik alleen maar het adres op te schrijven en te hopen dat de kaart heelhuids zijn bestemming bereikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *