kaarten

Stuur een kaartje

Als ik heel eerlijk ben is het niet alleen in deze corona tijd, maar kan het wel vaker voorkomen dat ik iemand maanden niet spreek. Niet dat ik niet meer geïnteresseerd ben in hoe het met deze persoon gaat, maar gewoon te veel aan mijn hoofd om iedereen aandacht te kunnen geven. Als ik dan plots realiseer dat ik iemand al een tijd niet gesproken heb klim ik snel in de pen om een kaartje te sturen.

Veel aan je hoofd

‘ik heb het te druk’ zal ik niet zo snel zeggen. Volgens mij is dat gewoon een kwestie van prioriteiten stellen. Als iemand het te druk heeft om je een berichtje te sturen stond je gewoon even niet bovenaan het prioriteitenlijstje. En dat is niet altijd erg. Natuurlijk wil je belangrijk zijn en dat mensen graag tijd met je doorbrengen. Maar juist deze mensen gun je ook een vakantie, een wilde romance of carriereboost. En dat de consequentie dan is dat je ze dan wat minder spreekt….het zij zo.

Even checken

Soms heb ik het gevoel dat bij mij de tijd gewoon veel harder gaat. Realiseer ik me opeens dat we al in het laatste kwartaal van 2020 zitten en dat mijn zoon al langer buiten de buik dan in de buik zit. En dan vind ik het wel prettig om even in mijn omgeving te polsen of voor hun de tijd ook zo snel is gegaan. Gewoon even een berichtje om te vragen hoe het gaat en om te laten weten dat ik nog leef en geïnteresseerd ben in wat voor avonturen ze aan het beleven zijn.

Een brief schrijf ik als ik een avontuur heb beleeft of goed verhaal heb wat niet in een paar zinnen samen te vatten is. Een kaart schrijf ik als ik een leuke anekdote heb of als ik dus gewoon even contact wil houden.

De kaarten

Beetje schaamtevol om te laten zien hoeveel kaartjes ik de deur uit doe omdat ik mensen waar ik om geef al een poosje niet gesproken heb. Ik vind mijzelf niet een slechte vriendin, maar moet wel toegeven dat mijn prioriteitenlijstje wat meer aandacht kan gebruiken.

Leuke kinderpostzegels zijn er trouwens nu he!

De kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *