Postcrossing kaart met de afbeelding van stroopwafels

Postcrossing naar Rusland

Met postcrossing heb ik een haat liefde verhouding. Soms vind ik het super leuk en op het andere moment stoor ik me aan alle mensen die zoveel eisen stellen aan de kaart en postzegel die ze willen ontvangen. Voor de mensen die niet weten wat postcrossing is zal ik het eerst kort uitleggen.

Postcrossing

Postcrossing.com biedt je de mogelijkheid om kaarten te sturen naar mensen over heel de wereld. En je hebt ook de kans om kaartjes over hele wereld te ontvangen. Je moet je aanmelden op postcrossing.com waar je een profiel over jezelf aanmaakt. Hierin schrijf je in welke talen je machtig bent zodat je post wel in de goede taal wordt geschreven, wat je leuk vind als mensen naar je schrijven en kun je aangeven of je ook post uit je eigen land wilt ontvangen. Als je profiel af is kun je beginnen!

Starten

Tijdens mijn kraamperiode had ik mijn profiel op inactief gezet, maar nu zet ik hem op actief om weer post te kunnen sturen en ontvangen. Je kunt 9 adressen aanvragen om een kaartje naar toe te sturen, maar ik start gewoon met 1 kaartje. Je krijgt dan direct een link naar het profiel van de persoon waar de kaart heen moet. Dit keer heb ik gelijk een leuk persoon gematched gekregen. Het is een meisje uit Rusland die graag een kaart ontvangt met iets uit je land erop, een berichtje in je eigen taal en je favoriete spreekwoord. Zoals je misschien wel door hebt, is het lezen van de profielen waar je een kaartje naar toe moet sturen ook het moment waarop ik me kan gaan ergeren. Sommige mensen vinden het concept dat je een kaartje krijgt uit een ander land blijkbaar niet bijzonder genoeg en stellen heel veel eisen in hun profiel. Ze schrijven op dat ze alleen maar kaarten willen met bijvoorbeeld een kangoeroe erop, in een envelop zodat ze de postzegel kunnen bewaren voor hun verzameling zonder de kaart stuk te hoeven maken etc.

De kaart

Als kaart heb ik een ansichtkaart met afbeelding van een stroopwafel uitgekozen waarbij op de achterkant de typische tulpen, molen en fiets staan afgebeeld. Omdat ze het leuk vindt om een spreekwoord uit je eigen taal te lezen ben ik gaan nadenken welk spreekwoord ik leuk vind. Bij mij komt direct het spreekwoord ‘Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd‘ bij me op. Dit heeft misschien al een beetje met de ergernis te maken die ik in de vorige paragraaf noemde 😉. Maar het is tevens de uitdrukking die mijn moeder vaak tegen mij zegt. Vooral tijdens het maken van een verlanglijstje voor Sinterklaas toen ik klein was kwam deze vaak terug 😂

Kaart met stroopwafels erop voor de postcrossing

Het bericht

Het is soms wat lastig om een kaartje naar een vreemde te sturen. Gelukkig geeft het profiel al een tip over wat je kunt schrijven. Ik doe er vaak een extra postzegel op omdat ik weet dat de meeste mensen postzegels verzamelen. Via marktplaats heb ik een setje oude Nederlandse postzegels gekocht om de kaarten mee te versieren. Voordat je de kaart stuurt moet je nog wel een postcard ID erop schrijven. Als je kaart dan aankomt bij de ontvanger kan deze het registreren via de website. Je ziet dan in hoeveel dagen hoeveel kilometer je kaart heeft afgelegd en je ontvangt dan ook zelf een kaartje.

Postcrossing kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *