Postbuspakketje sturen als kraampakket

Kraamvisite met een dreigende tweede corona golf is niet zo’n goed idee. Maar natuurlijk wil ik iets leuks sturen naar een vriendin die voor de eerste keer moeder is geworden. Omdat ik nog een brievenbusdoos in huis had leek het me leuk om een kraampakket te sturen.

Het kraampakket

Het begint natuurlijk met een lief kaartje. In mijn vorige Blogpost liet ik al zien dat ik leuke geboortekaartjes had gekocht. Op de achterkant schrijf ik een lief berichtje voor de kersverse ouders. Ik vul hem met de milestone cards (zelf gehad in mijn kraamperiode en super schattige kaartjes), een klein boekje van Dikkie Dik en een homeopathisch middel tegen darmkrampjes (was ik erg blij mee, want darmkrampjes zijn zo zielig).

geboortekaartje
Doosje gevuld met cadeaus

De versiering

Om het een beetje een leuk pakket te maken pak ik de doos in met blauw cadeau papier. Ze heeft namelijk een zoon gekregen.

Met blauwe verf van de HEMA verf ik er een lint met strik op en uit sticker papier knip ik een label waar ik het adres op schrijf. Met zwarte fineliner maak je dan het ‘touwtje’ waarmee het label vast komt te zitten aan de strik.

Zelf was ik erg blij met het resultaat. Ziet er toch erg gezellig uit als je dit in de brievenbus aantreft. Wat ik niet had gerealiseerd is dat wanneer je het pakket bij het postkantoor aanbiedt ze er een adressticker opplakken. Beetje jammer dus dat er dwars door je ontwerp nog een adressticker komt naast de leuke label. Ze wilde de adressticker ook niet op de zijkant of onderkant plakken omdat het pakket dan mogelijk niet goed aankomt. Jammer, maar het is niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *