De gekozen kaart

Open sollicitatiebrief schrijven voor je werk

Naast mijn studie heb ik een bijbaantje in de Schouwburg gehad. Dit was een topbaan en dat realiseerde ik me al toen ik de advertentie in de plaatselijke krant zag staan. Natuurlijk moest ik solliciteren! Maar met enkel een baantje bij de post en geen andere werkervaring vond ik het erg lastig om mijn brief op te laten vallen tussen de waarschijnlijk vele reacties die ze zouden ontvangen. Hoelang ik ook naar mijn sollicitatiebrief keek ik had maar een paar zinnen die professioneel en opgewekt leken. Met nul schrijfinspiratie liep ik dus vast. Om toch op te vallen moest ik iets anders verzinnen. En dit kan natuurlijk tussen mijn oren zitten maar ik denk echt dat het volgende wat ik deed invloed heeft gehad. Ik had namelijk de mooiste dierentuinpostzegel gebruikt die ik had. Mijn envelop zag er direct gezellig uit. Ik ben uitgenodigd voor een gesprek en heb de baan gekregen.

Sollicitatie brieven

Ook bij andere sollicitaties zorgde ik ervoor dat mijn brief of cv opviel. Een tijd heb ik een mooie horizontale cv opmaak gebruikt. Later, toen ik het bestaan van Etsy ontdekte heb ik een template gekocht voor mijn cv en sollicitatiebrief. Geen idee of meer mensen dit doen, maar ik vond dit een goede investering. Een keer heb ik wel te horen gekregen op een sollicitatiegesprek dat ze de brief te gelikt vonden en me hadden uitgenodigd om te kijken of ik inhoudelijk ook wat te vertellen zou hebben. Misschien is het mijn ego maar ik kan me helemaal niet vinden in het idee dat je wel oppervlakkig moet zijn als je aandacht aan de opmaak van je documenten besteedt. Plus het doel van de brief is uitgenodigd worden en dat was me gelukt. O en ik heb de baan ook gekregen šŸ˜‰

Open sollicitatiebrief

Als ZZP’er moet je voor de belastingdienst een aantal verschillende werkgevers hebben en ben je continue op zoek naar een volgende klus. Nu zag ik in een plaatselijke krant dat de huisartsenpraktijk in een dorp bij mij in de buurt een opvolger had gevonden. Dit leek mij een mooie gelegenheid om mezelf voor te stellen als waarnemend huisarts in de regio en hopelijk natuurlijk in de toekomst ook samen te kunnen werken. Een creatieve open sollicitatiebrief dus.

De kaart

Kaarten

Bij de Bruna heb ik twee kaarten gehaald. De ene zegt gefeliciteerd aan de buitenkant en is blanco aan de binnenkant. Ik zou dan dus zelf gefeliciteerd met de praktijk etc. kunnen schrijven. De andere kaart heeft geen tekst maar een schattig roze vogelhuisje. Omdat een vrouw de praktijk heeft overgenomen vind ik deze kaart het leukst. Ik doe er dan wel de geel gekleurde envelop bij, omdat ik te veel roze niet zo professioneel vind.

De boodschap

De tekst in de kaart

Een kort berichte met de nadruk op felicitaties, maar volgens mij is het wel duidelijk dat ik als ZZP’er te bereiken ben voor werk.

Het resultaat

De gekozen kaart

De kaart in de brievenbus gedaan en dan maar afwachten of het gewaardeerd zal worden natuurlijk.

Twee dagen later kreeg ik een berichtje van deze huisarts om te bedanken voor de felicitaties en ik kan voor drie dagen komen werken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *